top of page

Kako informatičari grade najbolje plinske spremnike na svijetu

Danas su otvoreni plinski spremnicu u Omišlju za Janaf. Direktor janafa kaže da spadaju među najbolje na svijetu. Lijepo uložen novac

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/janaf-u-omislju-otvorio-tri-nova-spremnika-za-naftu-medu-najboljima-su-u-svijetu-20190402


Graditelji tih spremnika se danas ne spominju, mada su ih napravili da budu u svjetskom vrhu. Nije li to malo nepravedno, ako su ljudi napravili tako dobar posao. Svakako ih treba reklamirati, da i drugdje mogu raditi i zaraditi. Recimo u EU, gdje mogu konkurirati kao de facto domaća tvrtka.

Tu ima jedan mali problem. Ne znam da li mi je promaklo, ali ne viđoh ministra obrane na otvaranju. Pa dobro, nije nešto vezano za obranu, možda jeste za domovinsku sigurnost, u onom energetskom dijelu, za koju se ministar opako brine, ali jeste za njegovu bivšu firmu u kojoj i dalje "vlada".

Naime, te najbolje spremnike na svijetu je gradila informatička tvrtka King ICT i njihov susjed iz Rugvice KFK, koji se bavi aluminisko*staklenim fasadama.

http://www.seebiz.eu/king-ict-u-veliki-posao-izgradnje-spremnika-za-naftu-za-janaf/ar-170617/

Oni su uzeli posao Đuri Đakoviću i Zagreb montaži, koji takve spremnike rade destljećima. ali na poštenom javnom natječaju su pokazili svoju volju, reference i sjenu i dokazali investitoru da mogu biti bolje od navedenih tvrtki s iskustvom. Naprosto jer imaju volju. To je ono bitno. Kad se hoće, sve se može.

Zaista ne znam, zašto se ne oda počast King ICT-u i KFK-u za vrhunski odrađen posao?

545 views117 comments

Recent Posts

See All
bottom of page