top of page

KAMO DALJE ROĐAČE

Ovih dana, suverenizam pobjeđuje u Ruskoj federaciji. Evo jedan simbol - otvorenje novog rebrendiranog lanca restorana koji se nekada zvao McDonalds.


Vijesti kažu da se u Moskvi, a uskoro i na brojnim drugim lokacijama ponovo otvaraju restorani, nakon što je originalni McDonalds prekinuo poslovanje na teritoriju Rusije. (*navodno postoji izuzetak, pa vjerujmo vijestima kako još nekoliko restorana na nekim ruskim aerodromima iz nekog razloga još rade pod starim imenom, ali to je samo iznimka).


Zašto je to trijumf suverenizma? - Iz više razloga, jedan je da su Rusi otvorili te restorane, tako da je novi vlasnik otkupio poslovanje, lokale i sve ostalo od staroga, dakle stavili pare na hrpu i platitli. Drugi razlog je jer su Rusi uopće imali želju otvoriti te restorane, sa zaposlenih 60-tak tisuća radnika. Slijedeći je razlog to što Rusi pretpostavljaju kako će novi kupci/potrošači imati želju trošiti svoje pare u novim rusko-rebrendiranim lokalima, konzumirajući nova/stara rebrendirana jela i napitke. I na kraju najvažnije - samo rebrendiranje - stavljanje novog znaka, imena, logotipa... dizajna, svega što je do sada vuklo asocijaciju na strani, neruski utjecaj je izbačeno, i sada su stvorili novi - ruski frenčfraj i burgere te ostale đjiđjemiđje...


Eto!


A sada ilustracije:Slika br 1 - tu je otvorenje prvog McDonaldsa, još u doba sovjetskog saveza, krajem osamdesetih - na slici vidimo samo dio kolone u kojoj se satima čekalo za ulazak u restoran i konzumaciju, a iza zgrade lijevo je još kilometarska kolona u polukrug (da sada ne stavljam sliku, vjerujte mi na riječ)Slika br 2 - radnik koji na pločnik ispred restorana slaže simbole starog brenda, koji je otišao u ropotarnicu povijestiSlika br 3 - unutrašnjost novog restorana, sa novim suverenim ruskim brendom. (*u jednom tekstu pročitah kako je poslovođa jednog od restorana obukao staru McDonaldsovu bluzu, preko starog logotipa stavio rusku zastavu i došao na posao... ko zna, moguće je da i ostali tako rade upravo)Slika br 4 - NAJVAŽNIJA SLIKA ZA HISTORIJU SVEKOLIKOG SUVERENIZMA - otvorenje novog rebrendiranog lokala, na istom mjestu (Puškinova ulica, Moskva) nekidan sa 20-30 osoba ispred, od čega je više medija nego kupaca/gostiju koji ulaze u restoran


Zaključak??? Usporedite količinu razdraganog i suverenog obćinstva na slici br 1 i br 4.


Iliti - slika govori više od tisuću riječi, a 4 slike govore više od 4 tisuće riječi.


...............................................


PS - kakve to sve ima veze sa budućnosti suvereniza kao takvoga??? Prepustimo obradu toga jednom našem umjetniku, koji je već više od 30 godina u dobrovoljnom izgnanstvu u stanu od punice u nekoj holandskoj poluprovinciji:PS2 - naš umjetnik/pobjegulja ne dopušta slušanje i gledanje spota na drugim medijima nego samo na youtube, pa kliknte na link, ali evo live prvih nekoliko stihova:


Kamo dalje rođače

iz pjeska vire krunisane glave

što to rade

prde u prašinu...

2,103 views754 comments

Recent Posts

See All

754 Comments


@kockasti
@kockasti
Jul 19, 2022

Teška kriza u švedskom ratnom zrakoplovstvu


Uzroci ovakvog stanja sežu u 2016. godinu, kada je promjenom kolektivnog ugovora za sve pilote rođene 1988. i kasnije mirovinska dob preko noći podignuta s 55 na 67 godina.


Zamišljam kako neki švedski deda Džo, deda Olaf, sjedne u Gripen i počne raditi lupinge, akrobacije...


https://www.index.hr/vijesti/clanak/ozbiljna-kriza-u-svedskom-ratnom-zrakoplovstvu-piloti-masovno-odlaze/2380846.aspx


Eto, vladanje lijevih dolazi na naplatu.


No, mogli su još i gore, npr Rusima dati da kontroliraju njihov zračni prostor (air policy) a tako ušteđenim sredstvima još više promovirati Gretu Thundberg i spašavanje planete Zemlje, pomagati i dijeliti pare LGBTQXY pokretima diljem Europe (pa i našima), dalje razvijati menstrualnu terminologiju, prava, ..itd.


Ma, još je nama i dobro, ima i luđih političara od naših....😁


Like
c-himbenik
c-himbenik
Jul 19, 2022
Replying to

..ma nemaš frke @pizza, sad bu njih sultan sa bospora vrnul na tvorničke postavke (kad već zoky se nije ufal).. jučer je rekel (sultan a ne zoky) da još nisu ni počeli sa "domaćom zadaćom" koju im je dal (hapšenje zlih kurda), tako da nikaj od nato-a.. još se budu stigli javiti kratkome za air policy..


Like

c-himbenik
c-himbenik
Jul 18, 2022

..ma drugovi, mi tu stalno sve neke bezvezne teme, o rusima, ukrajincima, ratu, hrvatima, srbima, bihovcima...


..a na dunjaluku postoje puuuuno važnije teme.. evo npr ovo


https://www.jutarnji.hr/scena/strane-zvijezde/dlake-ispod-pazuha-se-vracaju-na-velika-vrata-svidalo-vam-se-to-ili-ne-to-je-prilika-da-zene-odlucuju-o-svom-tijelu-15224075


..nemoj da se neko ne očituje..


Like
@kockasti
@kockasti
Jul 19, 2022
Replying to

Dobar, pamtim.


Jedino, ja bi ipak onaj pridjev ispred žene pod navodnike stavio...

Like

@kockasti
@kockasti
Jul 19, 2022
Replying to

Hm, možda je i Ivan Stambolić postavljao neka "nedolična" pitanja pa mu je Sloba morao "odgovoriti"...


„Rekao je: “Milošević me je smenio, a posle smene sam doživeo i tragediju, poginula mi je ćerka u saobraćajnoj nesreći u Budvi. Za javnost je priča da je poginula, ali ja znam da je ubijena. Ne mogu da se ponovo politički aktiviram iz straha da se nešto ne desi Katarini (supruga), Veljku i Tijani (deca)’“, otkrio je pre neki dan Ljubomir Mihajlović delove svog razgovora sa Stambolićem noć uoči jednog od politički motivisanih ubistava u vreme vladavine Miloševića.


https://www.danas.rs/vesti/drustvo/kako-je-pre-20-godina-otet-i-ubijen-ivan-stambolic/


.

Like

c-himbenik
c-himbenik
Jul 17, 2022

..zanimljiva povijest zadnjih sedam dana letova aviona kaj je sinoć letil iz niša u jordan nakrcan munucijom


https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ur-cic


..par slijetanja u bg, sarajevo, ankaru.. a posebno rzeszow - to je vojni aerodrom (nato) u poljskoj, blizu ukrajinske granice..


Like
srbin
srbin
Jul 17, 2022
Replying to

@kockasti

5 hours ago

Replying to

Ti to za Ruse radiš analizu, u slobodno vrijeme?!


sto ne bi..ima covek pravo...u ova sugava vremena samo rusi imaju para ko pleve...

Like

tengo222
tengo222
Jul 17, 2022

Dobro je odigrao Vučko. Sad će mu javnost biti zaokupljena ovim umjesto srpskim oružjem za Ukrajinu, ustupcima EU...


https://www.index.hr/vijesti/clanak/izvori-iz-vlade-vucic-je-danas-htio-banuti-u-jasenovac-necemo-ga-pustiti/2380510.aspx

Like
srbin
srbin
Jul 17, 2022
Replying to

borba za pravednu srpsku stvar kosta...ne moz to za dz...

Like
bottom of page