top of page

Sljeme (Zagreb) 2021, prekjučer

Sljeme nam nisu "zabranili", samo ograničili broj, žičara ne radi, ali je ipak lijepo naše Sleme...

Drveće i snijeg, puno snijega i smirujuće bjeline...Red za karte, samo jednodnevne i ograničeno, mnsčni 900 ili 1000 komadaSedežnica radi...
Hunjka i Puntijarka prazni...Tam ,vu megli, se naše Zagorje skrilo...


208 views27 comments

Recent Posts

See All

27 ความคิดเห็น


srbin
srbin
05 ก.พ. 2564

@kockasti 4 hours ago Ja se dobro osjećam kad se u proljeće uputim u vrt, bašču, gdje manje više znam napamet raspored gdje je koja kruška, jabuka, šljiva,..pa malo dalje u šumu gdje znam sve staze i puteve, gdje sam nekad gradio kolibe od granja, gdje su rupe u kojima su bile lisice ili jazavci, znam gdje ima kojih gljiva, često pronađem koje ptičje gnijezdo, znam raspoznat hrast, bukvu, jasen, divlju trešnju, bagrem, glog, kraj potoka johe... Znam gdje ima jako puno visibaba, možeš pune košare nabrati, gdje su lijepe plave šumarice, gdje kiselice za žvakanje.


nisi ti ostao tu zato sto obozavas dzamahiriju do imbecilnosti

nego sto nisi smeo da odes

jer bi dok izdeklamujes sfrj

vec odapeo od nostalgicnog neizdrza...


mislim...ono....razumem…

ถูกใจ

@kockasti
@kockasti
05 ก.พ. 2564
To je puno važnije od odlaska na "svoje" poluprazno selo s bltom do koljena s pola kuća praznih.

Blato u Slavoniji može biti problem, jer kamen, tucanik, šljunak, pijesak tamo moraš kupiti.

Naše dvorište je tata, još tamo 197x, kad se vratio iz Njemačke dao asfaltirati i taj asfalt i danas dobro drži.

Drugi isto ili betoniraju, stavljaju gotove kocke, staze, ...rijetko gdje imaš više blata u dvorištima. U ograđenim torovima za domaće životinje je druga priča ali mnsčni da je životinjama blato uživancija. Sve manje domaćih životinja za vidjeti, nažalost.

Ja se dobro osjećam kad se u proljeće uputim u vrt, bašču, gdje manje više znam napamet raspored gdje je koja kruška, jabuka, šljiva,..pa malo dalje u šumu gdje…


ถูกใจ

@kockasti
@kockasti
05 ก.พ. 2564
ne znam gdje radiš

U privatnoj, maloj firmi.


ili nekog drugog "ozbiljno" fakulteta iz ZG, a šefuje ti, i što je najgore, objašnjava da nemaš pojma, lik koji ima svježe isprintanu diplomu iz Travnika ili Banja Luke, nekog privatnog univerziteta.

Viš, niti vama ženskama malo vojske ne bi škodilo. Mi ti to tamo naučimo (da moramo slušat gluplje) da veliki sustavi tak funkcioniraju. To je normalno.

Ali...

Raditi u velikom sustavu ipak ima i prednosti, mjesec prođe-plaća dođe, više si zaštićen, a ako si u sustavu "to big to fail", aj-haj-uživaj, baš te briga za tam neke dosadne gostioničare, restorandžije i ostalu sitnu boraniju koja nešto se stalno buni, da bi radila?!

Kako je u dijaspori znam iz prve ruke,…


ถูกใจ

imam i ja jednu sličnu priču, istina iz druge ruke, iz Švicarske. Mislim, meni Švicarska nikako ne bi bila izbor za otić, ali kad nekom grah padne. Uglavnom, moja najbolja frendica je igrom slučaja naš rat dočekala u Švicarskoj i ostala tamo.

Uglavnom jedna njena prijateljica je tako isto odlučila vratiti se u Srbiju, i tamo početi biznis. Ostavili dobra posao, rasprodali sve i došli u domaju. Nakon 2 godine eto ih u Švicarskoj sve ispočetka, lakše nego doma u Srbiji.

jbg.

Kad živiš u takvim zemljama podignuti se kriteriji, pa kad se ne daj Bože vratš, potpuno si nefunkcionalan.

Inače ta moja frendica, kad se čujemo uvijek kuka na korupciju i nepotizam u Švicarskoj. Ja je samo slušam i…

ถูกใจ

c-himbenik
c-himbenik
04 ก.พ. 2564

..ovo glede priče - otišli pa se snašli, ostali pa propali.. ili obrnuto - ja bi tu primjenil onak malo domobranski pristup - dakle sve je dobro, i oni kaj su osali i oni kaj su otišli.. ovisi kak je kome kasnije "pao grah"..


..zdruge strane - psihologija - ona kaže da svako želi opravdati svoju poziciju, osim ak je teški mazohist.. obzirom da sam siguran kako ni @srbin ni @pizza nisu mazohisti, onda zaključujem da oni svaki na svoj način i iz svog ugla naglašava prednosti svojeg izbora i svoje pozicije kojom taj izbor opravdava..


..a pak je treća tema kakve su to države u kojima je neko ostal ili emigriral.. e tu (iz svoje sebične pozicije) ja isto…


ถูกใจ
bottom of page