top of page
Vipera

Neum

Izgleda da nas je uhvatila ljetna fjaka, isli stisnu posao, pa nema se kad pisaat, a stvari se događaju neviđenom dinamikom.

Malo ću lokal-patriotski o Neumu.

U Neumu se trenutno događa jedna uobičajena sezona. Trenutno nema slobodnog smještaja ni za lijek. Nigdje na Jadranu nema tako uspješne sezone.

Trenutno je u Neumu jedna osoba pozitivna na slavni Covid-19, što cijeloj priči daje čudan ton, da parafraziram Balaševića.

O čemu se tu radi. Naprosto o inerciji s nekoliko poticajnih, slučajnih aktivnosti.

Sezona, ako je brojimo od početka 6. mjeseca nije počela obećavajuće. Još se otvaralo od prvog vala epidemije, vrijeme je bilo neuobičajen hladno, sve us svemu ništa. U mjestu nije bilo ni svih stanovnika, a kamo li gostiju. Svi hoteli su bili zatvoreni, a jedan je pretvoren u izolatorij, kako ga tu zovu, odnosno, karantena.

Vrijeme se malo popravilo u drugoj polovici mjeseca, ali gostiju je bilo malo i nimalo. Kretanje je slobodno na granici s Hrvatskom, a svi očekuju da će nakon izbora 5.7. doći do ograničenja prelaska granice.

Ali RH nikad ne iznevjeri u ludostima, tako nije ni sad. Pred zadnji vikend u 6. mjesecu RH zabrani ulazak u RH iz BiH za sve. Taj vikend je u Neum došlo par hiljada gostiju, kao nikad do tad. Ni Crna Gora nije iznevjerila, i oni su zabranili ulaz iz BiH. Nakon tih ograničenja kretanja, Neum je pun gostiju. Čak je snimljen i notorni ZM. Čak su mu i nekakvu brodicu pripisali, ali provjereno nije njegova.

Svi mediji su izvještavali o pustoši na makarskim plaža i Corona Partyu na neumskim.

Međutim, nakon već mjesec i pol sezone skoro kao u "normalnim" godinama pojavila se samo jedna pozitivna osoba. Prema dostupnim informacijama, testirani su djelatnici vrtića i hotela i pronađen jedan pozitivni.

Kako je Neum malo mjesto u kojem svi znaju svakog i sve, teško bi promaklo da je netko bolestan.

I tako sad na plažama u Neumu odmaraju Bosanci i Hercegovci, mahom Bošnjaci i Srbi, nema Hrvata, osim onih koji moraju (ZM), te Srbijanci. I sve funkcionira poprilično dobro. Za razliku od Splita, nitko se nije potukao ili ne daj Bože zbode.

U svakom slučaju, nizom slučajnih događaja Neum je otkriće za ljude koji inače nikad ne bi došli u njega. Naravno, ima i razočaranih, ali uglavnom su dojmovi puno boljih od očekivanih.

A sad malo slika:















249 views41 comments

Recent Posts

See All

41 Comments


Vipera
Aug 15, 2020

Vidim vidim da je žuti skroz popizdeo jer nitko ne uvažava njegovu virtualnu stvarnost.

Iskreno, oko ovih izbora će biti frka. Ne znam šta je tuđe, da on opet pobjedi, ili ako pobjedi Biden, a ovaj odbije prihvatiti rezultate izbora, krene u pravno nadje... i odbije izać iz Bjele kuće.

Dernek ne gine.

Like

srbin
srbin
Aug 15, 2020

ne znam da li pratite sta se desava u kalifatu....

taze cirkus...

zuti naredio preko sefa postanske sluzbe

koji je inace vladin covek to jest potcinjen glavnom kalifu to jest jedan od najblizih saradnika na zuti

pazi sad...nije fake news niti beleznica robija k iz 3a

da se uklone postanski sanduci....kako se ne bi moglo glasati postom...

jednostavno...

kako ces glasati ako nemas gde da ubacis kovertu sa listicem...

pre toga ovaj generalni direktor poste je posmenjivao preko 30 glavnih direktora u posti i posadio svoje sluge...pa demontirao preko 600 masina za sortiranje pisama....


jebote..pa bugarski voz je sitna decija zajebancija u odnosu na ovo sta zuti kalif radi u kalifatu....


evo...izgleda narod se uskomesao pa su izgleda obustavlil uklanjanje…


Like

srbin
srbin
Aug 14, 2020

Vipera 14 hours ago

Ispada, da s padom komunizma se mi nismo pozapadnjačili, ali zato zapad jeste balkanizirao. Koliko su naše, pravilno raspoređene izbjeglice doprinjele tomu, a brate @srbine?


bice da smo bili izvor zaraze...da se izrazim modernim recnikom....

Like

Vipera
Aug 13, 2020

Ispada, da s padom komunizma se mi nismo pozapadnjačili, ali zato zapad jeste balkanizirao. Koliko su naše, pravilno raspoređene izbjeglice doprinjele tomu, a brate @srbine?

Like

srbin
srbin
Aug 13, 2020

c-himbenik a few seconds ago

..dakle @srbine da skratimo - vi canadians i susjedni kalifat ste postali najdraži komšije, ko (da prostiš) srbi i hrvati


tako nekako...

Like
bottom of page