top of page
Writer's pictureadmin

VAŽNO


Obzirom na raspravu koja se trenutno vodi, te na primjedbe čitalaca i komentatora, mislim da je potrebno da ponovo naglasim par stvari vezanih za blog www.usofyu.com https://marincvi.wixsite.com/wheelwingsandsails/blog kojem smo domaćini na ovom website-u.


15 marta 2019 objavio sam ovaj text u kojem su objašnjene najosnovnije stvari vezane za blog i website:


admin

Mar 15, 2019

1 min read


Privatnost na ovom mjestu



Politika vebsajta www.wheelswingsandsails.com i bloga www.usofyu.comhttps://marincvi.wixsite.com/wheelwingsandsails/blog kojem smo domaćini na ovom sajtu je sledeća:


1. Za pristup websajtu i blogu te za pisanje tekstova i komentara nema nikakvih restrikcija.


2. Zaštita ličnih podatak svih učesnika na blogu i posjetioca vebsajta sa naše strane je apsolutna.


Vlasnici www.wheelswingsandsails.com i bloga www.usofyu.com https://marincvi.wixsite.com/wheelwingsandsails/blog neće ni kom slučaju, ni besplatno niti uz bilo kakvu naknadu, objelodaniti niti na bilo koji drugi način učiniti dostupnim trećim licima bilo koji lični podatak bilo kojeg učesnika i posjetioca na ovom vebsajtu i blogu.


Mislim da je neophodno malo detaljnije obrazloženje :


Ne samo da nema nikakvih ni tehničkih ni sadržajnih restrikcija, nego je publikovanje textova, postova, komentara, video i foto galerija itd.. trenutno. Software koji koristimo nema opciju, odnosno nema tehničku mogućnost, da zadrži nečiji komentar, post ili text da bi ga neko pogledao pa ga naknadno objavio. Namjerno smo izabrali softwere koji nema takvu mogućnost. Inače, ta opcija da se nečiji komentar ili post zadrži negdje dok ga neko ne pregleda i odobri nije uopšte jednostavna, takve opciju nisu ni jeftine, po prirodi stvari zahtjeva zaposlenu osobu koja bi se time bavila i na kraju krajeva to se kosi sa našom osnovnom idejom o ovom blogu..

U vezi s tim, mi nemamo nikakvog urednika, novinara ili bilo koga ko bilo šta uređuje i određuje, pregleda, koriguje, itd.. ni na blogu ni na website-u.

U slučaju da vam se neki komentar, text ili post nije trenutno pojavio, to je definitivno znak da nešto nije u redu sa vašim uređajima ili internet konekcijom ili ste nešto pogrešno uradili.

Do sada nam se niko nije požalio na tako nešto.


Još jedna vrlo bitna stvar kada je privatnost u pitanju. Do sada je bilo pokušaja od pojedinih komentatora da otkriju ili su tražili da mi otkrijemo ime osobe koja se potpisuje pod pseudonimom. To sam takođe decidno objasnio u gornjem textu. Dakle, molim vas nemojte uopšte pokušavati da od nas saznate ko je ko ispod kojeg pseudonima. I ne samo to, takodje nećemo nikada objaviti ničiji email niti tel ako ga je neko ostavio.

To nećemo uraditi čak ni slučaju da nam bilo ko od komentatora ili posjetilaca trži napismeno da na blogu ili website-u objavimo njegove vlastite podatke.


Sa druge strane, ako neko od komentatora nađe za shodno da u textu ili komentaru ili postu objavi neki od svojih ličnih podataka ili čak sve, uključujući i ličnu fotografiju, to je već privatna stvar svakoga ponaosob i mi se u tu razmjenu podataka nećemo mješati.

S tim u vezi, da li će se neko potpisati pseudonimom ili svojim punim imenom i prezimenom, takođe je stvar ličnog izbora.


Sto se tiče samog sadržaja textova, komentara i postova, i to smo već jednom detaljno objasnili, mada nije naodmet da ponovim;

Na ovom blogu nema nikakvih restrikcija u pogledu tema, stila, pisma, jezika ili bilo čega drugog. Drugim riječima svako može da objavljuje sta god hoće, to jest sve što ovaj software tehnički omogućava, text, video, fotografije, linkove, itd, da piše šta hoće, kako hoće, i na bilo kojem jeziku i pismu koje mu odgovara.

U slučaju da se, eventualno, nekada desi da neko objavi neki text, komentar ili post, video, fotografiju, audio zapis.. itd...koji je na bilo koji način protuzakonit, takav sadržaj takođe neće biti skinut sa bloga nego će biti prosleđen tamo gde treba. Naravno, ne vjerujem da će se tako nešto ikada desiti, ali moram još jednom da naglasim da ovde nema apsolutno nikakve cenzure, niti bilo koga ko nešto uredjuje, odredjuje, dozvoljava ili ukida.


Nadam se da sam bio jasan i da više nema nikakvih nedoumica u pogledu "politike" na ovom blogu i website-u. Ako i dalje nekome nešto nije jasno, slobodno pitajte, tu smo da razjasnimo.

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page