top of page

BASIC INSTINCTS

Svi smo čuli za ovu sad priču o ženi Nine Raspudića, to jest o Ninekovoj izjavi o "trudnoj i okrugloj" fotki iste (supruge) i o pokušajima raznih našminkanih trudnica da maznu par trenutaka slave na toj priči, šaljući svoje fotke iz trudnoće kao neki protest/reakciju na tu izjavu Ninekovu (kao u stilu; mi smo lijepe okrugle i debele, šta ti Nino tu seksistički seruckaš). Ta tema mi već postala pomalo naporna, dok naš Nino nije jučer objavio na koju on to fotku misli - evo fotka:Uz fotku, naš je Nino dao i objašnjenje da je neki zli paparaco u stvari ciljao (fotografirao) međunožje trudnice, i da je to razlog njegove gnjevne izjave koja je cijelu priču i pokrenula.


E tu je priča postala zanimljiva. Dobro ajde, postala je zanimljiva već i sa Jandrokovićevom form o jednoj ženi i troje djece (priznajem isti sam papučar, ko Njonjo). Međutoa, potez našeg katoličkog intelektualca Raspudića, da objavi upravo ovu fotku, i da raspravu i cijelu priču usmjeri na, da prostite, međunožje trudnice... i to ne bilo koje trudnice, nego njegove trudne supruge, prema mom skromnom kumunjarističkom umovanju, vrlo je revolucionaran potez. Svi mi koji desnicu, pogotovo ovu etno-religioznu (kojoj Nino tvrdi da pripada), smo skloni zamišljati kao krezube kozojebe, trebali bi ovaj potez našeg Raspudića upravo kao takav respektirati. Osim revolucionarnosti, ja bih mu dodao i blagu notu donkihotskog intelektualizma. Zašto donkihotskog? Zato jer Nino ovim potezom riskira da naleti na zid/prepreku/vjetrenjaču osude, ili bar skepse raznih pajdaša iz desne etno-religiozne ekipe (tipa Bulj-Grmoja). Naravno, ta ekipa neće svoju eventualnu skepsu javno izraziti, jer kuže da Raspudićev potez možda krije neku poruku koju oni baš i ne mogu shvatiti svojim misaonim kapacitetima. A i intelektualna krinka u vidu Raspudića im sada čak i dobro dođe,


Da skratim, pohvala Raspudiću, čak i ako nije on mislio baš to što mu ja pripisujem da jest. Kako kaže ona glasovita jedanaesta teza (parafraziram) - nije fora u tome da razni politički nadrikomentatori (Nino included) svijet različito tumače, fora je u tome da ga mjenjaju. Iz navedenog razloga, nadam se da kužite zašto ovako intoniram pohvalu Raspudiću - fotka dvoje bračnih partnera zadubljenih svaki u svoj smartfon, koji opušteno šire vibru hipsterske verzije Sharon Stone i Michaela Douglasa, a znajući da to dvoje predstavlja kao neke etno-religiozne intelektualce (to bi valjda trebali biti demokršćani), to je za moj pojam jedna od onih zdravih provokacija, kakve je lijepo vidjeti sa bilo koje strane političkog spektra da dolazi,

108 views11 comments

Recent Posts

See All

10 comentários


srbin
srbin
05 de jun. de 2020

@kockasti

a day ago

a ovdje sam uvijek iznova zbunjena jer ne znam koji su najnoviji komentari.

Također, ali...


to je cisto stvar navike....


Kada bi se nekako moglo, isprogramirati da u nekoj kućici dnk prozoru sa strane bude prikazano zadnjih 5, 7, ili više komentara, i još ako klikneš na pojedini komentar a on te mam baci na tu temu i to još na kraj da ne moraš klikat "ajde odi na kraj", to bi bilo čudovito dnk fenomenalno!


ti to ocekujes od biciklista...hm...

nekada na pocetku smo traazili da to naprave ...i naravno nikada nisu nista uradili....inace biciklisti kada poprave jedan problemcic ...istovremeno naprave tri nova...nama izgleda da su tamo stvarno bicikilisti i da ova firma nema nek…


Curtir

Pokazala ja ovu sliku suprugu, a on sav zadovoljan: "Pokazuje p...u pa sta? Ona je "slobodna"!"

Curtir

@kockasti
@kockasti
04 de jun. de 2020
a ovdje sam uvijek iznova zbunjena jer ne znam koji su najnoviji komentari.

Također, ali...


Kada bi se nekako moglo, isprogramirati da u nekoj kućici dnk prozoru sa strane bude prikazano zadnjih 5, 7, ili više komentara, i još ako klikneš na pojedini komentar a on te mam baci na tu temu i to još na kraj da ne moraš klikat "ajde odi na kraj", to bi bilo čudovito dnk fenomenalno!


To bi možda povećalo broj sudionika dnk raspravljača, time možda povećalo sveopću klikanost dotičnog bloga što bi opet možda privuklo oglašivače razne, mislim da bi programeri koji to ostvare bili prvo jako bogati a onda i slavni.


(smajli koji bi najradije opet se vratio programiranju da nije ipak prestar…

Curtir

srbin
srbin
04 de jun. de 2020

grete333

8 hours ago

A kad ono, mi zivimo u doba korone, pogotovo mi u Kanadi jer su mi izgleda kancelirali let 23.6. za Zagreb i sad ne znam kako cu do mora?


ako ne bude letova za domovinu

nema nam druge nego da trazimo kakav teretni brod...

Curtir

Wow, nisam vidila ovu fotku sa Raspudicem i trudnom mu zenom. Svaka cast @naturi sto ju je postavio. Zar oni nisu novi supruznici, a vec svako od njih radije komunicira sa svojim mobitelom nego sa boljom polovicom? A o izlaganju medjunozja da i ne govorim???


Vidjela sam da e-novine opet funkcioniraju, a ovdje sam uvijek iznova zbunjena jer ne znam koji su najnoviji komentari.


Tako sam upala u lanjske komentare na Titov rodjendan, i svakako sam htjela pohvaliti onu @srbinovu s kojom se 100% slazem:

"ostavio je najbolju mogucu drzavu koju je svet ikada video od kada smo sisli sa grane i izmigoljili se i iz krapinskih i inih pecina..nazalost pogresnim ljudima….kao sto smo svedoci…"

A kad ono, mi zivimo…

Curtir
bottom of page