top of page

Malo o mutnim vodama obnovljivih izvora

Ovo sam počela pisati kao komentar, pa mi se učinilo da je bolje napisati novi post.

Gdja Rimac je samo žrtveno janje iz nekog razloga u ovoj aferi C.E.M.P.-a.

Priča počinje 2013, kad HERA/HROTE, čitaj ministar Vrdoljak, donose odluku o ulasku u kvotu po staroj cijeni unatoč činjenici da nemaju potrebne papire.

Pri tome nitko u ovoj priči ne spominje druge investitore u VE i njihove projekte koji imaju sve potrebne papire i koji ostaju na ledu, i šteti koju pri tome trpe. Po svim informacijama koje su mi dostupne Vrdoljak osobno je uključen u igru.

ZAtim se donosi novi zakon o obnovljivim izvorima energije, koji je tako dobro napisan da je formalno neprovediva, a neke točke s početka zakona se tuku s onim na kraju zakona.

Grupacija obnovljivih izvora pri HGK upuću je primjedbe i žalbe nadležmim ministarstvima, ali uzalud. Niko ih ne zarezuje za suvu šljivu.

Nekoliko "promućurnijih" zajedno s Bašićem osnivaju udrugu Obnovljivi izvori energije na čijem čelu je gdja Maja Pokrovac, kao da bi lobirali za obnovljive izvore.

Stvarno su se mislili provući u sjeni Bašića i Pokrovčeve kroz mrežu državne korupcije.

Naravno da nisu. Jer ovo dvoje navedenih nisu ludi da se troše za druge. A spomenuta Maja je na to mjesto izabrana samo zbog svog poznanstva s gdjom. Ćorić.

Sve skupa je završilo katastrofalno po sve sudionike osim Bašića.

od 2013, kad je upao u stare poticaje, Bašić ne poštiva rokove definirane u Ugovorima, ali mu svejedno HERA/Hrote uredno produljavaju rokove, iako svim ostalim u sličnim uvjetima raskidaju ugovore. Pri tome svi ostali ulagači s projektima u završnoj fazi štete zbog toga, jer on zauzima 142 MW. Da steknete red veličine do sada najveća VE je imala mislim 54 MW snagu.

Prošli tjedan sam prolazila kroz Pađene, i zaista izgleda opako, a rekla bih i preblizu kućama.

Sve te dozvole su izdane još dok je gdja Rimac bila samo gradonačelnica Knina a na vlasti SDP. Zajedno s Vordoljakom u cijelu priču je bio upetljan i pokojni Zokyev brat. Priča kruži da mu je radio iza leđa. sad, koliko je to točno...

Uglavnom, ovo je samo mali dio korupcije i kriminala koji se događa u tom sektoru. Od uvođenja tzv kvote, ulaska u kvotu, studija utjecaja na okoliš i klasičnog ucjenjivanja i arbitrarnih odluka.

kao mali obični poduzetnik zaista osjećam mučninu prateći ovu aferu. Prisjećajući se što sve ja i moja tvrtka moramo napraviti, koliko novaca potrošiti, za nešto što "pravi" " veliki" poduzetnici dobivaju čim se pojave.

Ali naravno, kad sam škrta i neću da platim razne Josipe, Nataše, Maje i ine igrače koji samo čekaju da te zaje...Prva VE u Hrvatskoj na otoku Pagu, snage 5MW izgrađena 2004

147 views18 comments

Recent Posts

See All

18 comentários


Vidim da ovdje vlada izvjesno zaljenje "liepe crnke", a ja cim cujem da je neko gradonacelnik Knina (!!!) odmah imam izvjesnu "viziju" (prispodobu? ili kako se to vec kaze na modernom rvackom? (sorry za nepoznavanje jezika, ipak sam ja Kanadjanka LOL!))...

(PS: nikad mi nece biti jasno da se neko cak i borio za Knin???... mislim, ja bih ocekivala da Knin svi nude, a niko ga nece...)

Curtir

srbin
srbin
05 de jun. de 2020

Vipera 3 days ago

Inače Josipa je rođena Čulina.


znaci iz tvojih krajeva....e sad mi je pola price jasno...drugi deo je i dalje mutan i nejasan....

da nisu ipak vetrenjace u pitanju...velika se tu lova vrti.....a bara puna gladnih krokodila...

Curtir

c-himbenik
c-himbenik
05 de jun. de 2020

@vipera

Kao da su jedva dočekali najurit Josipu iz HDZ-a

..da, i mene čudi.. izgleda da je stvarno istraga došla blizu nekome koga se ne dira..


..ili da stvarno nije tak neki bizarni razlog - kao npr; da plenky miče josipu jer je provocirala zokyja.. dobro kaže @pizza, još budu padale odštete kad čedo ili jadranka izvučeju rimacku iz zatvora.. to čak i nebi trebalo bit (pravno) tak komplicirano


..na tu temu je i juričan nekidan malo podjebaval plenkyja sa bandićevim citatitma/optužnicama i usporedbom s josipinim krimenom


..tako da ovo kaj veliš


Srećom da HDZ i Plenkynisu muške šovinističke svinje

itekak ima smisla


.....................................


(smajli kojemu je baš fora kaj su bulj i grmoja došli na svoje, a škoro mora…

Curtir

Baš zanimljiv razvoj događaja.

Kao da su jedva dočekali najurit Josipu iz HDZ-a. Niti jedan od ministara koji su uhvaćani s prstima u pekmezu nije isključen iz stranke do danas.

Ne znam, ali čini se da Josipa ozbiljno ugrožava ili je ozbiljno nagazila nekoga visoko u HDZ-u kad ju niti tjedan dana od početka afere izbacuju iz HDZ-a.

Srećom da HDZ i Plenkynisu muške šovinističke svinje. Smajli koji povraća

Curtir

c-himbenik
c-himbenik
04 de jun. de 2020


Curtir
bottom of page