top of page

MOČVARA

Evo drugovi jedan citat iz foxnews.com


President Trump revoked a rule implemented by his own administration banning White House staff from lobbying the government for five years after they leave their posts in a late-night executive order issued during his final hours in office.

Trump had signed the executive order on Jan. 28, 2017 — just eight days after he was sworn in as president — as part of his broader campaign pledge to "drain the swamp."....................................


Dakle, naš zet Donald je u svojoj kampanji (ispravno) tvrdio da taj neki napuhani establišment su u stvari sve neke veće ili manje krvopije, koji kada se dočepaju položaja, onda sišu iz te pozicije sve što mogu, a umjesto da se položaj iskoristi za služenje onima koji su tom establišmentu omogućili da dođe uopće u tu poziciju. U svrhu toga je sasvim razumno naš zet tvrdio da treba isušiti močvaru (*"drain the swamp" - inače, jasno je da je Trump ovaj izraz ukrao od našeg ministra Jovanovića, koji je tu frazu "isušivanje močvare" koristio kod sređivanja stanja u svekolikom hrvatskom nogometu, ali pustimo sada to).

Tako je, u želji da se pređe s riječi na djela, prvih dana u Bijeloj Kući, naš zet Donald sasvim ispravno i konzekventno svojim tvrdnjama na kojima je dobio izbore, potpisao uredbu kojom se osoblju Bijele Kuće brani lobiranje i slični oblici parazitiranja na osnovu prethodnog položaja koji su imali u obnašanju javnih funkcija. Pretpostavljam da nam je svima jasno da se pod White House staff, ne uzimaju kuhari i vrtlari, nego u stvari oni koji su na političkim funkcijama. Pa je tako i naš Donald kada je uredbu donosio mislio na ekipu oko bivših predsjednika te potpredsjednika kao i na same predsjednike i potredsjednike.


I kako drugovi sada se postaviti?.. nadam se da nitko od vas nije niti posumnjao da to naš Donald sada gazi po svojim vlastitim stavovima. To je drugovi nemoguće, pa naš yugo-slovenski zet to nikada nebi napravio. Dakle, jasno je da moramo malo dublje pročeprkati po motivima našeg zeta Donalda. Ako vam nije jasno na prvu, evo da vam pomognem, pa cijelo vrijem vam tu pišem da je Trump naš zet. A vidjeli ste kako ga je strasno pred par mjeseci u obranu uzeo drug Janša - da naš drug i komunista Ivan Janez Janša. Pa sigurno vam sad malo zvone zvona. Drug Trump u stvari je iskoristio priliku da razjebe jednu kapitalističko-iperijalsitičku tvorevinu iznutra. I bome uspio.
A ovo sa "isušivanjem močvare" je vrijedilo za "nji'ovi a ne za naši" (@srbin će jamačno znati čiji je ovo citat-:). Pa tako je jasno da je naš Donald samo iskoristio priliku da onom lažnom nobelovcu i njegovima malo smanji izvore prihoda. Pa je onda jasno da naš drug Trump nije tako mutav da sada kad je malo pomutio vodu među USA establišmentom - zašto bi se to odnosilo i na njega. Pa njemu i ekipi sada trebaju pare i medijska te sva druga pažnja (uključujući i lobiranje) da nastave sa rasturanjem kapitalističko-oligarhijsko financijskih establišmenta kojima je naš drug i zet Donald lijepo krenuo jebat sve po spisku.


Dakle drugovi, pozdravimo nove poteze našeg zeta Donalda, i neka slobodno drpi još neku parolu od naših ministara ili političara, a ne samo onu o močvari... evo na primjer - "vjerodostojno!"


.................................................................


Evo ako ja nisam dovoljno dobro objasnio, ima i boljih od mene koji su u igri pa njih pitajte.

317 views75 comments

Recent Posts

See All
bottom of page