top of page

MOČVARA

Evo drugovi jedan citat iz foxnews.com


President Trump revoked a rule implemented by his own administration banning White House staff from lobbying the government for five years after they leave their posts in a late-night executive order issued during his final hours in office.

Trump had signed the executive order on Jan. 28, 2017 — just eight days after he was sworn in as president — as part of his broader campaign pledge to "drain the swamp."....................................


Dakle, naš zet Donald je u svojoj kampanji (ispravno) tvrdio da taj neki napuhani establišment su u stvari sve neke veće ili manje krvopije, koji kada se dočepaju položaja, onda sišu iz te pozicije sve što mogu, a umjesto da se položaj iskoristi za služenje onima koji su tom establišmentu omogućili da dođe uopće u tu poziciju. U svrhu toga je sasvim razumno naš zet tvrdio da treba isušiti močvaru (*"drain the swamp" - inače, jasno je da je Trump ovaj izraz ukrao od našeg ministra Jovanovića, koji je tu frazu "isušivanje močvare" koristio kod sređivanja stanja u svekolikom hrvatskom nogometu, ali pustimo sada to).

Tako je, u želji da se pređe s riječi na djela, prvih dana u Bijeloj Kući, naš zet Donald sasvim ispravno i konzekventno svojim tvrdnjama na kojima je dobio izbore, potpisao uredbu kojom se osoblju Bijele Kuće brani lobiranje i slični oblici parazitiranja na osnovu prethodnog položaja koji su imali u obnašanju javnih funkcija. Pretpostavljam da nam je svima jasno da se pod White House staff, ne uzimaju kuhari i vrtlari, nego u stvari oni koji su na političkim funkcijama. Pa je tako i naš Donald kada je uredbu donosio mislio na ekipu oko bivših predsjednika te potpredsjednika kao i na same predsjednike i potredsjednike.


I kako drugovi sada se postaviti?.. nadam se da nitko od vas nije niti posumnjao da to naš Donald sada gazi po svojim vlastitim stavovima. To je drugovi nemoguće, pa naš yugo-slovenski zet to nikada nebi napravio. Dakle, jasno je da moramo malo dublje pročeprkati po motivima našeg zeta Donalda. Ako vam nije jasno na prvu, evo da vam pomognem, pa cijelo vrijem vam tu pišem da je Trump naš zet. A vidjeli ste kako ga je strasno pred par mjeseci u obranu uzeo drug Janša - da naš drug i komunista Ivan Janez Janša. Pa sigurno vam sad malo zvone zvona. Drug Trump u stvari je iskoristio priliku da razjebe jednu kapitalističko-iperijalsitičku tvorevinu iznutra. I bome uspio.
A ovo sa "isušivanjem močvare" je vrijedilo za "nji'ovi a ne za naši" (@srbin će jamačno znati čiji je ovo citat-:). Pa tako je jasno da je naš Donald samo iskoristio priliku da onom lažnom nobelovcu i njegovima malo smanji izvore prihoda. Pa je onda jasno da naš drug Trump nije tako mutav da sada kad je malo pomutio vodu među USA establišmentom - zašto bi se to odnosilo i na njega. Pa njemu i ekipi sada trebaju pare i medijska te sva druga pažnja (uključujući i lobiranje) da nastave sa rasturanjem kapitalističko-oligarhijsko financijskih establišmenta kojima je naš drug i zet Donald lijepo krenuo jebat sve po spisku.


Dakle drugovi, pozdravimo nove poteze našeg zeta Donalda, i neka slobodno drpi još neku parolu od naših ministara ili političara, a ne samo onu o močvari... evo na primjer - "vjerodostojno!"


.................................................................


Evo ako ja nisam dovoljno dobro objasnio, ima i boljih od mene koji su u igri pa njih pitajte.

317 views75 comments

Recent Posts

See All

76 kommentarer


srbin
srbin
29. jan. 2021

kad pomenu ovog guliani ija….evo sad mi pade na pamet jedan lep primer sta je ta drzava u drzavi….

ako ste gledali film bridge of spies tu je glavni junak koga odlicno igra tom hanks je primer te kako se moderno kaze…duboke drzave…

ili

najiocigledniji primer je kalifatska centralna/narodna banka pod medijskim imenom federal reserve…

za javnost oni koji sede u upravnom oboru te privatne firme odlucuju od financijama citavog kalifata…a clanovi upravnog odbora su na direktnoj vezi sa raznim sorosima venderblitovima rockefellerima rothchildima itd…

Lik

svezigledno duboke države, pada mi na pamet pitanje oko stare afere Trumpa u Ukrajini.

Da li je duboka država ambasadorica postavljena tamo po zakonskoj proceduri da provodi politiku izvršne vlasti, ili je duboka država Guliani, kojeg je tamo poslao predsjednik države da provodi njegovu politiku. Ni jedan ni drugi nisu birani od birača.

Lik

c-himbenik
c-himbenik
28. jan. 2021

..kad pričamo o državnim udarima - naš plenky nekidan reče kak je pretjerano ispitivanje novinara o tome kaj država dela za stradale u potresu isto državni udar..


..pa ak su kriteriji tak niski, kaj sve onda nije državni udar..

Lik

srbin
srbin
28. jan. 2021

ne bih se uopste slozio da je trump inteligentan covek…bar po onom sta ja podrazumevam pod inteligencijom…dokaz…samo jedan za primer…da jeste inteligentan sada bio gurao drugi mandat… a imao je sansu…

Lik

srbin
srbin
28. jan. 2021

@kockasti

2 days ago

Znači "ono" je ipak, za vas ljevičare, bio državni udar?!


jok eto nije….bila kafica na capitolu u pet popodne…pa se ekipa malo vise razigrala…vise nego sto je trebalo….


se secas pokusaja drzavnog udara u spaniji onomad….


https://www.youtube.com/watch?v=YUhy5drfamQ

Lik
bottom of page