top of page

VJEROVALI ILI NE

Dragi drugovi i drugarice, kako sam već rekao, ovih sam dana u borbi sa koronom strašnom imao vremena napretek za gledanje televizije i za prekomjerno kopanje po bespućima međumrežnih zbiljnosti. Taj višak vremena, sam po sebi, naravno nije dobar razlog za rubriku "Vjerovali ili ne", nego eto neke usudbene poviestice, koje čovjek naiđe na tom međumrežju - ko na nekom uređaju za putovanje vremenom.

Da ne duljim, za današnju rubriku "vjerovali ili ne", evo našao sam jedan, nazovimo to tako - apel, iliti otvoreno pismo. Apel je upućen tada već propadajućem voždu svesrpskom, Slobodanu Miloševiću, negdje tamo 2000-te godine. Ja ga ovdje prenosim u cijelosti, a ostavljam kao nagradno pitanje - najbrži prst - tko je autor dolje predočenog otvorenog pisma balkanskom kasapinu... evo čitajte, pa ako se kome da, možemo dalje:


"Vrijeme je da odeš, Slobodane. Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsjednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu nanio toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od cijelog svijeta, kao što si ti učinio.

Srbi u Hrvatskoj više ne znaju gdje je Beograd, oni iz Knina ne znaju šta ih je snašlo, dok je kosovskim Srbima ostala samo vjera i nada.

Bogatu zemlju, ponosne ljude si opustošio, vezao za Aziju, natjerao svoj narod da u ratu protiv cijelog svijeta gine za spas čovječanstva od novog svjetskog poretka. Vrijeme je da podvučeš crtu ispod svoje vladavine.

Tvoj narod te više ne želi. Tu ti sila ne pomaže. Učini bar jednu uslugu Srbima - pusti ih da slobodno kažu da hoće rastanak s tobom. Tvoj interes i srpski interes ovdje se razilaze. Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo.

Ako u tebi ima snage, osjećaja časti, kajanja ili stida, izaberi pokajanje, zatraži oproštaj od svog naroda i idi. Ima ko da vodi Srbiju tamo gdje bi već bila da nije bilo tebe. Vrijeme je da odeš, Slobodane"


.....................................................................................


Autor otvorenog pisma SM-u je:


a/@tesnjak

b/@aggy

c/@natura

d/@srbin

e/ ...eee nemoj me zajebavat.. :)

183 views17 comments

Recent Posts

See All
bottom of page